Зустріч з учнями 10-их та 11-их класів і педагогами Тлумацького ліцею №1

Представники Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника продовжують зустрічі зі старшокласниками ліцеїв міста та області, під час яких розповідають талановитій молоді про плюси навчання і карʼєру, яку вони можуть побудувати за підтримки університету.

20 березня 2024 року відбулася ще одна така зустріч, організована доцентом кафедри початкової освіти Довгим Олегом Ярославовичем з учнями 10-их та 11-их класів і педагогами Тлумацького ліцею №1.

Щиро вдячні заступниці директора з виховної роботи Приведі Ользі Миколаївні, вчителю музичного мистецтва Танчаку Ігорю Даниловичу  та педагогу-організатору Цуркан Ганні Дмитрівні за співпрацю в організації зустрічі.

Під час зустрічі О.Я. Довгий продемонстрував та озвучив дві презентації: про весь Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та про Педагогічний факультет.

Присутні отримали інформацію про величезний науковий та освітній потенціал університету та його значний внесок у розвиток Івано-Франківського регіону; про значні досягнення викладацького колективу університету в різних рейтингах, у тому числі й міжнародних; про міжнародну та грантову діяльність університету; про наявність значної кількості державних місць в університеті; про можливість отримання різних стипендій для найактивніших студентів; про можливості державного грантового фінансування успішних контрактників, що є цьогорічною новинкою; про функціонування в університеті й безпосередньо на педагогічному факультеті підготовчих курсів для здачі випускниками шкіл НМТ та проведення олімпіади, за результатами якої її учасникам нараховують додаткові бали для вступу на педагогічні спеціальності і що ця цьогорічна інновація МОН засвідчує важливість та пріоритетність отримання педагогічної освіти в Україні; про насичене різноманітними подіями студентське навчання та дозвілля в університеті та, зокрема на Педагогічному факультеті; про можливості поєднання роботи та навчання за індивідуальним графіком відвідування занять. Більш детальну інформацію отримали учні про особливості освітніх програм Педагогічного факультету (Початкова освіта, Професійна освіта. Цифрові технології, Соціальна педагогіка, Соціальна робота, Дошкільна освіта) та про працевлаштування за кожною спеціальністю Педагогічного факультету.

Старшокласників ліцею було запрошено на День відкритих дверей в університеті.

Наприкінці зустрічі Олег Довгий, з дозволу представників адміністрації ліцею, які були присутні на зустрічі, обмінявся контактними даними зі старостами 11-их класів, щоб безпосередньо переслати запрошення на День відкритих дверей в університеті та інформацію про університет і вступ 2024.

У підсумку Олег Довгий побажав учням вдалого вибору місця майбутнього навчання та подякував педагогам за гарно організовану зустріч, а учні подякували за цікаву інформацію. Зустріч завершилася зі взаємними побажаннями щасливого, мирного майбутнього в Україні.