Дні духовної віднови на педагогічному факультеті

Доброю традицією на педагогічному факультеті є проведення «Днів Духовної віднови». З 22 по 31 квітня 2024 року студенти та викладачі факультету мали нагоду долучитися до низки заходів, організованих доценткою кафедри початкової освіти Марією Копчук-Кашецькою.

 У перший день віднови на зустріч із молоддю завітав сповідник студентів-семінаристів Івано-Франківської духовної семінарії імені священномучиника Йосифата отець  Михайло Віхоть, котрий поблагословив присутніх та побажав, щоб кожний пережив впродовж тижня справжню віднову духовного життя і наблизився до Бога. 

Повчальними були виступи братів-семінаристів Юрія Гелея,  Ярослава Гояна, Василя Паславського, Мирослава Мірончева, Андріана Іванусь на теми «Українська Християнська молодь XXI ст.», «Таїнство сповіді» та ін.

Завершився тиждень Духовної Віднови Хресною дорогою за участю квартету Івано-Франківської духовної семінарії імені свщмч. Йосафата «Елеос» (Ελεος). Кожна зі стацій супроводжувалася демонстрацією ікон із зображеннями страждань Ісуса Христа. На завершення отець Михайло Віхоть зазначив, що «Як колись Ісус ніс свій хрест, так Україна несе його сьогодні. З вірою у перемогу добра над злом, ми проходимо Хресною Дорогою, щоби просити у Спасителя сили вистояти у російсько-українській війні».

Духовний наставник побажав, щоб і надалі проведення таких тижнів Духовної віднови наповнили серця молодих людей: вірою, добротою, милосердям та прагненням пізнати живого Христа. Усі присутні молилися за Перемогу, спокій, мир та Боже благословення для України.

Інформацію підготувала

доктор педагогічних наук, професор Оксана Цюняк