«Жива бібліотека-кав’ярня» на педагогічному

Сьогодні запрацювала «Жива  бібліотека-кавярня» на педагогічному факультеті Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Ініціатори цього просвітницького проєкту – деканат факультету та відома письменниця, поетка, науковиця професорка кафедри початкової освіти Ольга Деркачова, яка і стала першою «живою» авторкою, з якою в доброзичливій атмосфері поціновувачі високого слова говорили про особливості літературотворення та слухали читання творів у авторському виконанні. Ольга Сергіївна заворожувала вишуканим станіславським діалектом уривку з роману «Переписник пані Мулярової», розповідала про своє правдиве листування з королевою Англії і торкнулась найчутливіших струн душі кожного своїми неперевершеними зернятками-віршами із найновішої поетичної збірки «Сповідь на вервиці».

На відкриття «Живої бібліотеки-кав’ярні» завітав директор Навчально-наукового інституту мистецтв Володимир Федорак і добрим словом благословив починання педагогічного факультету. 

Оргнізатори проєкту запланували нові зустрічі-кавування з авторами романів і пісень, альбомів репродукцій та наукових розвідок.