Профорієнтаційна зустріч з випускниками ліцею № 15 Івано-Франківської міської ради.

У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника активно функціонує проєкт “Університет для учнів”. Так у перший календарний день весни 2024 року в університеті відбулася профорієнтаційна зустріч з випускниками ліцею № 15 Івано-Франківської міської ради.
Серед представників університету були: проректор з науково-педагогічної роботи Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Едуард Йосипович Лапковський, відповідальний секретар Приймальної комісії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Іван Іванович Плець та представники Педагогічного факультету: Олег Ярославович Довгий, Наталія Романівна Кирста, Тетяна Володимирівна Потапчук, Лідія Степанівна Плетеницька, Лариса Миколаївна Круль.
У зустрічі з гостей взяли участь 32 одинадцятикласники та їх класна керівничка Стефанюк Наталія Михайлівна, а також на онлайн-зв’язку з нами були школи Верховинської ОТГ, зокрема і старшокласники Ільцівського ліцею.
На початку зустрічі Едуард Йосипович ознайомив присутніх зі структурою університету та освітніми програмами, повідомив про величезний потенціал університету та його значний, позитивний вплив на розвиток Івано-Франківського регіону; про високі показники університету у різних рейтингах, у тому числі і деяких міжнародних; про міжнародну та грантову діяльність університету, про наявність значної кількості державних місць в університеті, про різні стипендії найактивнішим студентам, про можливості державного фінансування для успішних контрактників, що є цьогорічною новинкою.
Ще Едуард Йосипович повідомив, що як тільки будуть затверджені правила прийому в університет у 2024 році, то університет надасть детальну інформацію щодо цього і запросив на онлайн-консультацію 9 березня з приводу реєстрації на НМТ-2024 (покликання є на сайті та на сторінці університету).
Доцент кафедри початкової освіти Педагогічного факультету Олег Ярославович Довгий представив освітні програми Педагогічного факультету (Початкова освіта, Дошкільна освіта, Спеціальна освіта, Логопедія, Соціальна педагогіка, Соціальна робота, Професійна освіта. Цифрові технології), розповів про цікаве студентське навчання, дозвілля, індивідуальний графік та можливості працевлаштування за кожною спеціальністю Педагогічного факультету.
Також у зустрічі взяли участь представники кафедр Педагогічного факультету Наталія Романівна Кирста, Тетяна Володимирівна Потапчук, Лідія Степанівна Плетеницька, Лариса Миколаївна Круль
В інтерактивній бесіді взяли участь практично всі учасники зустрічі. Потенційні абітурієнти 2024 задавали запитання на які отримували вичерпні відповіді, висловлювали свої побажання. У підсумку староста та класна керівничка подякували за гарно організовану зустріч і цікаву інформацію, а ми подякували їм за те, що завітали до нас у гості, привітали один одного з початком Весни та побажали щасливого, мирного майбутнього нам усім та Україні.