Викладачі кафедри початкової освіти сплели вервиці для військових

Вервиця  це могутня зброя проти зла, особливо коли виготовлена власними руками і з молитвою на вустах. У рамках Днів духовної віднови на педагогічному факультеті викладачі кафедри початкової освіти за сприяння доцентки Марії Копчук-Кашецької долучилися до плетіння вервиць для наших захисників.

Брати-семінаристи Івано-Франківської академії Івана Золотоустого розповіли історію про вервицю, її значення у житті кожної людини. Марія Копчук-Кашецька зазначила, що плести вервиці – це особливе таїнство. Ми щодня молимось на вервиці й просимо миру і перемоги для нашої України. А тепер ще й будемо молитись на вервиці, яку виготовили власноруч та просити заступництва у Божої Матері для наших Воїнів.

Вервиці освятив сповідник студентів-семінаристів Івано-Франківської духовної семінарії імені священномучиника Йосифата отець  Михайло Віхоть. Освячені вервички та «Великодній кошик», який підготували викладачі кафедри початкової освіти за кілька днів вирушать на фронт.

Віримо, що молитва на вервичках, сплетених викладачами, зігріватиме українських Воїнів, адже кожне зернятко, вплетене ними, пам’ятає тепло рук та сердець, світло прохань до Бога, щоб оберігав і захищав кожного нашого захисника і захисницю.