День українського добровольця

14 березня в Україні відзначають ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО ДОБРОВОЛЬЦЯ. Викладачі  кафедри початкової освіти доценти Олег Довгий і Лариса Наконечна разом зі студентами педагогічного факультету ПНУ та Івано-Франківського фахового коледжу ПНУ провели патріотично-виховний захід, присвячений мужнім Захисникам України –  Добровольцям. Зустріч відбувалася у офлайн та онлайн форматах. Під час зустрічі згадували наших славних, мужніх, вірних, відомих і не відомих нам Захисників і Захисниць, яким завдячуємо життям, спокоєм, вірою у Перемогу, мирне майбутнє вільної України. Дякували їм, вшановували пам’ять загиблих і молилися за життя і здоров’я живих. Щиро дякуємо за участь і поетичну творчість пані Наталії Крісман – активній громадській діячці зі Львова, знаному поету, чиї вірші лунали на майданах в містах України під час Революції Гідності, пробуджують і підтримують патріотичний дух українців у війні з ворогом ще з 2014 року, звучать у піснях і фільмах.

У виконанні гості та студенток факультету і коледжу звучала поезія про трагедію  війни і героїчні  подвиги українських Героїв сучасності Наталії Крісман, Ліни Костенко, Оксани Тебешевської, Богдана Томенчука, інших поетів.  Студентки педагогічного факультету спеціальності «Початкова освіта»  Мар’яна Гривнак (4 курс) і  Анастасія Шумило (2 курс) натхненно представили власні вірші, чим особливо зворушили серця учасників заходу.

Окрім того, звучали документальні розповіді про героїв-добровольців, волонтерів, медиків, які віддали життя за волю України: Героя України Дмитра Коцюбайла (Да Вінчі),  Олександра Мацієвського, медикиню Яну Рихліцьку та ін. Згадували також героїчно загиблих випускників ПНУ Юрія Чижова та Юрія Чопика,  які з перших днів російського вторгнення, не вагаючись, стали на захист Батьківщини заради її вільного майбутнього. Світла їм пам’ять і вдячність живих.

Доземно вклоняємося у шані й повазі добровольцям і всім Воїнам Світла і Добра, які захищають Україну, підтримуємо живих і молимося за душі полеглих. Віримо у переможний мир в Україні.

Інформацію підготував
кандидат фізико-математичних наук, доцент
Олег ДОВГИЙ