Зустріч з учнями 9–11-х класів і педагогами ліцею № 7 Івано-Франківської міської ради

Педагогічний факультет Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника продовжує зустрічі зі старшокласниками ліцеїв міста та області.

25 березня 2024 року відбулася ще одна така зустріч, організована доцентом кафедри початкової освіти Баєм Ігорем Богдановичем з учнями 9–11-х класів і педагогами ліцею № 7 Івано-Франківської міської ради, у якій узяли участь професорка кафедри початкової освіти Білавич Галина Василівна, доцент кафедри початкової освіти Бай Ігор Богданович, відповідальний за профорієнтаційну роботу педагогічного факультету Довгий Олег Ярославович,  асистент кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика Паска Тарас Валерійович та, запрошена Галиною Василівною, студентка спеціальності «Початкова освіта» – колишня випускниця  школи Андрушко Анастасія.

Щиро вдячні директорці ліцею Румак Оксані Михайлівні та педагогічному колективу ліцею за співпрацю в організації зустрічі.  

Під час зустрічі викладачами університету було продемонстровано презентації про весь Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та про Педагогічний факультет.

Присутні отримали інформацію про величезний науковий та освітній потенціал університету та його значний внесок у розвиток Івано-Франківського регіону; про значні досягнення викладацького колективу університету в різних рейтингах, зокрема й міжнародних; про міжнародну та грантову діяльність університету; про наявність значної кількості державних місць в університеті; про можливість здобуття різних стипендій для найактивніших студентів; про можливості державного грантового фінансування успішних студентів, які навчаються на контрактній формі, що є цьогорічною новинкою; про функціонування в університеті й безпосередньо на Педагогічному факультеті підготовчих курсів для складання випускниками шкіл НМТ та проведення олімпіади, за результатами якої її учасникам нараховують додаткові бали для вступу на педагогічні спеціальності (ця цьогорічна інновація МОН засвідчує важливість та пріоритетність здобуття педагогічної освіти в Україні); про насичене різноманітними подіями студентське навчання та дозвілля в університеті та, зокрема на Педагогічному факультеті; про можливості поєднання роботи та навчання за індивідуальним графіком відвідування занять тощо. Звернено увагу старшокласників на можливості вступу до Івано-Франківського фахового коледжу. Надано докладну інформацію про особливості освітніх програм Педагогічного факультету (Початкова освіта, Професійна освіта. Цифрові технології, Соціальна педагогіка, Соціальна робота, Дошкільна освіта), працевлаштування за кожною спеціальністю Педагогічного факультету, умови навчання. Випускників ліцею запрошено на День відкритих дверей в університет.