Зустріч з стейкхолдерами

Оновлення освітньої програми – важливий крок у формуванні фахівця та його підготовці до професійної реалізації в сучасному світі. Зміни повинні враховувати нові тенденції, передові технології та акцентувати роботу освітньої програми на розвитку ключових соціальних навичок майбутнього фахівця.

В процесі перегляду та оновлення ОП Соціальна педагогіка першого (бакалаврського) рівня освіти 23 листопада відбулася чергова зустріч зацікавлених сторін, які мають визначальний вплив на її ефективність. До обговорення долучилися стейкхолдери спеціальності – директор Центру соціально-психологічної реабілітації дітей Василь Серденько, методистка Центру психологічної служби Департаменту освіти і науки Івано-Франківської міської ради Ольга Сухоребська, представниця спільноти випускників – заступниця директора Ліцею № 3 Івано-Франківської міської ради Анастасія Соболь, здобувачі освіти – студентки Тетяна Мазурик, Юлія Дейсак, Ольга Павшук, а також заступниця декана педагогічного факультету проф. Оксана Цюняк, Гарант ОП доц. Оксана Ворощук та авторський колектив – доц. Галина Лемко та доц. Ірина Комар.

Всі учасники зустрічі поділилися своїми міркуваннями щодо підвищення ефективності ОП. Серед основних були порушені питання реальних потреб ринку праці в місті та області, особливостей роботи соціального педагога в умовах війни, актуальності формування стресостійкості та Soft skills випускників ОП, особливо важливих для сфери соціальної педагогіки – комунікативності, креативності, роботі в команді.

Поряд з обговорення змін до освітньої програми 23 листопада стейкхолдери та випускники кафедри приєдналися до суддівської комісії І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 231 Соціальна робота (освітня програма «Соціальна педагогіка»), привітали учасників, переглянули презентації соціальних проектів та підтримали студентів у їхньому науковому зростанні.

Текст підготувала Гарант ОП Соціальна педагогіка,
кандидат педагогічних наук, доцент
Оксана ВОРОЩУК