Викладачі факультету взяли участь у конференції «ВІЛ/СНІД – міський феномен»

Викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Галина Лемко і Оксана Ворощук взяли участь у міжнародній конференції «ВІЛ/СНІД – міський феномен», яка проводилась на базі Івано-Франківської академії ім. Івана Золотоустого. Метою конференції було визначити перспективи подолання цієї епідемії до 2030 року та знайти шляхи використання кращих практик, спрямованих на забезпечення сталості та ефективності відповіді на епідемію ВІЛ-інфекції в Україні.

Захід організували за сприяння Івано-Франківського Карітасу спільно з Карітасом Відня (Австрія), департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та Івано-Франківського національного медичного університету.

У конференції взяли участь фахівців у сфері профілактики та боротьби з ВІЛ-інфекцієї та СНІДом – лікарі, науковці, психологи міста Івано-Франківська та інших міст України, а також духовенство. Серед присутніх – кандидат наук з дієтології, старший програмний менеджер Карітасу Відня Петра Крайнекер, генеральний секретар Карітасу України Дзвенислава Чайківська, Архієписком та Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин.

Впродовж цих двох днів учасники обговорювали сучасний стан досліджень проблеми ВІЛ/СНІД у міжнародному та вітчизняному досвіді, сучасні підходи у супроводі та догляді таких хворих, адвокацію та захист прав людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом. Окрім того, проводилися роботи в групах на теми приготування здорового сніданку для дітей, просвітницько-профілактичної роботи працівника психологічної служби закладу освіти щодо профілактики ВІЛ/СНІДу в молодіжному середовищі, а також ВІЛ-позитивної жінки та вагітності.

Слід зазначити, що конференція відбувалася в рамках проекту «ВІЛ-інфіковані діти в центрі уваги», що реалізовує Карітас Івано-Франківськ за фінансової підтримки мерії міста Відень (Австрія).