Викладачі факультету долучилися до міжнародної акції «Хода за свободу/Walk for Freedom»

Викладачі факультету Лемко Галина Іванівна і Ворощук Оксана Дмитрівна долучилися до міжнародної акції «Хода за свободу/Walk for Freedom», яка присвячена Європейському дню боротьби з торгівлею людьми за підтримки IOM Ukraine, ОБСЄ, A21 Ukraine. Департамент соціальної політики Івано-Франківської ОДА, Карітас Івано-Франківськ, Департамент молодіжної політики та спорту.

У центрі міста, на Вічевому майдані, відбулися короткі виступи, під час яких розповіли про реалії торгівлі людьми в світі та Україні, роздавали перехожим інформаційні листівки. Потім учасники акції мовчки пройшлися по вулиці Галицькій, площі Ринок та Міцкевича, Вічевого майдану, тримаючи в руках інформаційні плакати та чорні парасолі з логотипом «WalkforFreedom».

«Мета акції – привернути увагу громадян до такого явища, як торгівля людьми, яка проявляється як жебрацтво, проституція, трудова експлуатація, торгівля органами. Цей захід не є протестом, це мовчазна хода, яка відбувається вже 6 років поспіль», – розповів Микитюк Ростислав Степанович директор ОЦСССДМ.

Аналогічні акції сьогодні організовують у всіх великих містах України.

Європейський день боротьби з торгівлею людьми був започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо торгівлі людьми.