ЗАХІД ПРИУРОЧЕНИЙ МІЖНАРОДНОМУ ДНЮ РІДНОЇ МОВИ ТА ГЕРОЯМ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

ЗАХІД ПРИУРОЧЕНИЙ МІЖНАРОДНОМУ ДНЮ РІДНОЇ МОВИ ТА ГЕРОЯМ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

21 лютого 2018 року студенти Педагогічного факультету відвідали захід приурочений Міжнародному дню рідної мови та Героям Небесної сотні організований НД “Просвіта”.

Студенти стали учасниками творчої зустрічі молоді, духовенства та інтелігенції краю з нагоди Міжнародного дня рідної мови та вшанування Героїв Небесної сотні.

Розпочалась зустріч з хвилини мовчання. Молитвою за тими, хто віддав своє життя, щоб рідна мова, українське слово міцніло і ширилося по всій території нашої держави і світу. Студенти 2 курсу (ДО-20) Ірина Левик та Бойків Марія є членами “Просвіти” та брали активну участь у виступі та організації заходу. Також учасники зустрічі мали можливість переглянути фотовиставку “Від Івано-Франківського до Київського майданів” та дізнатися про мовну різноманітність світу, 82 специфічні риси української мови, 34 з яких є виключно українськими. А це, за дослідженнями проф.Тищенко Н., нищить будь-які мрії її “діалектності”, “схрещення”і зникнення.

Відвідали захід студенти педагогічного факультету та їх куратори – доц. Матвеєва Н.О. кафедри педагогіки початкової освіти; доц. Кирста Н.Р., доц. Лазарович Н.Б. кафедри теорії та методики дошкільної і спеціальної освіти; доц. Бай І.Б. кафедри фахових методик і технологій початкової освіти.