СТУДЕНТИ ПЕДАГОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ПРОЙШЛИ ПРАКТИКУ В ПОЛЬЩІ

23-27 жовтня 2017 р. студенти спеціальності «Початкова освіта» під керівництвом доктора педагогічних наук, завідувача кафедри педагогіки початкової освіти Марії Оліяр та заступника декана Педагогічного факультету, кандидата педагогічних наук, доцента Галини Русин перебували в м. Хелм, Республіка Польща, де їм було надано можливість пройти короткострокову педагогічну практику в загальноосвітній школі № 11 імені Ірени Сендлер.

Метою практики було ознайомлення з системою освіти в Польщі, особливостями роботи вчителів з молодшими школярами на уроках у початковій школі, формування професійних умінь і навичок,   необхідних для майбутньої  роботи за фахом. У процесі педагогічної практики майбутні педагоги відвідали низку  інтегрованих уроків у 1-3 класах, ознайомилися з навчально-методичним забезпеченням освітньо-виховного процесу в початковій школі, засвоїли прийоми організації активної навчальної діяльності дітей, розвитку їхньої самостійності, логічного мислення, мовлення, творчі способи використання інтерактивних технологій, методів виховної роботи з учнями на уроках та в позаурочний час тощо.

Студенти були приємно вражені цікавими уроками, креативними підходами польських педагогів до роботи з дітьми, зокрема до оцінювання їхніх навчальних досягнень з метою максимального врахування індивідуальних особливостей школярів, високим рівнем теоретико-методичної підготовленості педагогів до реалізації професійних функцій.

Студенти Педагогічного факультету отримали сертифікати про проходження практичної підготовки в загальноосвітній школі № 11 м. Хелм в обсязі 20 годин. Вони висловили щиру вдячність   директору загальноосвітньої школи № 11  м. Хелм  Івоні Серет, заступнику директора  ТомашуТуровскі, вчителям за допомогу  і всебічне сприяння в організації практичної підготовки, а також викладачам Педагогічного факультету за цікаву поїздку та отриманий  досвід.