Студенти педагогічного факультету взяли участь у Хресній дорозі за мир в Україні

Хресна дорога − це ті спогади, коли Пилат засудив Ісуса Христа на смерть, освячена невинною Кров’ю, нечуваними стражданнями та незліченними Ранами Святого Тіла. Розважаючи про Христові страсті, Його терпіння і муки,

люди йшли за Ісусом, крок за кроком аж на гору Голгофту,

де було виконано вирок смерті − розп’яття.

18 квітня 2024 року студенти першого курсу спеціальності “Початкова освіта” разом з головою студентського сенату педагогічного факультету Мар’яною Перчик взяли участь у Хресній дорозі, яку організували Молодіжна комісія Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, Громадсько-Християнський Рух “Клич” та Івано-Франківська обласна “Просвіта” імені Тараса Шевченка.

До моління долучилися парафіяни каплиці Успіння Пресвятої Богородиці, що в Меморіальному сквері, а також духовенство, зокрема о. Тарас Дзяйло − голова Молодіжної комісії Архієпархії, о. Василь Пасічник-Рак, синкел у справах капеланського служіння, а також о. Павло Віра, священнослужитель парафії.

У часі Хресної дороги священнослужителі та молодь зачитували стації Хресної дороги, роздумуючи над стражданнями Христа під час бичувань, а також українського народу, який потерпає від ворога у часі війни. Присутні молилися за мир в Україні, воїнів, духовно-національну єдність українського народу.

Інформацію підготувала

доктор педагогічних наук, професор,

 професор кафедри початкової освіти 

Оксана ЦЮНЯК