Студенти перших курсів спеціальності “Початкова освіта” відвідали Яворівський ліцей “Гуцульщина”

17 листопада, студенти Педагогічного факультету, спеціальності «Початкова освіта» та викладачі кафедри початкової освіти – проф. Галина Русин, доц. Лідія Плетеницька, доц. Світлана Вербещук відвідали Яворівський ліцей «Гуцульщина».

Зі вступним словом та презентацією виступила директор ліцею Лосюк Вікторія Володимирівна, ознайомила нас з Моделлю гуцульської школи майбутнього. Концептуальна ідея якої: розбудова гуцульської школи як регіональної української національної на засадах регіонального етнографічного компонента – гуцульщинознавства, культурно-історичних традицій, народної педагогіки, що забезпечує морально-патріотичне виховання дітей та молоді; оволодіння учнями знаннями на рівні державних стандартів з метою підготовки нової генерації високо ерудованих і працьовитих громадян України, які виявлятимуть себе як особистості, діятимуть цілеспрямовано, прийматимуть правильні, осмислені рішення.

Заступник директора з навчально-виховної роботи – Кіщук Галина Василівна ознайомила нас з навчально-методичним забезпеченням, літературою, якою користуються вчителі у процесі навчання та виховання учнів (матеріали розроблені на гуцульському побуті, традиціях, звичаях).

Зазначила, про важливий вклад засновника ліцею «Гуцульщина» Петра Лосюка  та про його невтомну працю у вихованні молоді на гуцульських традиція та знання свого родоводу.

Щиро дякуємо адміністрації Яворівського ліцею «Гуцульщина» за таку теплу зустріч та роботу по вихованню молоді на традиціях українського народу.

Організатор – проф. Галина Русин

Інформацію взято з сайту
кафедри початкової освіти
педагогічного факультету