ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ПРОФЕСОРКИ ГАЛИНИ МИХАЙЛИШИН

У рамках програми академічної мобільності проректор з науково-педагогічної роботи, професорка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи  Галина Михайлишин провела гостьову лекцію для студентів та науково-педагогічних працівників Університету UNI Koblenz-Landau (Німеччина) на тему «Сучасна система освіти України». З приємністю представила Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, його досягнення в науці, міжнародному співробітництві та особливості роботи в умовах воєнного стану.

Цікаве професійне спілкування включило тривалу дискусію з проблем порівняння систем освіти України та Федеративної Республіки Німеччини. В дискусії активну участь взяли Prof. Dr. Gertraud Kremsner, Prof. Dr. Wiebke Waburg, студенти та аспіранти університету.

Особлива подяку пані проректор висловила випускниці факультету іноземних мов Прикарпатського національного університету (2001) та факультету германістики, політології і психології Університету Кобленц-Ландау(2004)  Ользі Гельбах (Попадюк) за сприяння у перекладі.

У даний час проводиться спільне дослідження з проблем адаптації учнівської молоді переміщених українців до системи навчання у Німеччині та підготовка Угоди про співпрацю між університетами.