Дружня підтримка наших партнерів із США

Наукове партнерство Прикарпатського національного університету, зокрема викладачів Педагогічного факультету та Івано-Франківського фахового коледжу, почалося ще у 2013 році, коли американські науковці відвідали Україну, а в 2014 році викладачі Олена Будник і Тетяна Близнюк виступили також в Університеті Східного Теннесі для української діаспори та американських студентів, де розповіли про сучасні реалії освітянського життя в Україні, та  взяли участь у Appalachian Studies Conference.

Сьогодні, у такий складний і важливий час для нашої країни час під час російської вторгнення, кафедра Аппалачів Східного університету штату Теннессі у Джонсон Сіті (США) працює над пошуком шляхів допомоги викладачам і студентам нашого університету, українцям. Особлива подяка професору університету Рональду Роучу (Ron Roach) за ініціативу донести до мешканців краю, студентів правду про війну в Україні.

«Ми підтримуємо тісні партнерські взаємини з окремими викладачами кафедри педагогіки початкової освіти Прикарпатського національного університету, нас дуже цікавить програма, яка спеціалізується на гірській освіті, зокрема сталий розвиток сільських шкіл гірського регіону», — сказав професор Рон Роуч, завідувач кафедри Аппалачів Східного університету штату Теннессі, – Після восьми днів війни в Україні доцент партнерського університету Тетяна Близнюк та її студенти вирішили поділитися зі світом відео,  дякую їм за це».

Два університети мають міцні зв’язки, вивчаючи гірську культуру, освіту і мистецтво Українських Карпат та Аппалач. Щиро вдячні нашим друзям за океаном за підтримку і партнерство, сподіваємося на зустрічі педагогів і студентів під мирним небом в Україні і США.

Стаття:  https://www.wjhl.com/news/local/etsu-partnership-leads-to-effort-to-support-ukrainians/?fbclid=IwAR1Rgm9tE8Okb2O9DwyAWQ1vPHwwK5SXYmkMcVih0a2fqGRF0AcCkRMHLk

Відео: https://www.wjhl.com/news/local/etsu-partnership-leads-to-effort-to-support-ukrainians/