Участь доцентки педагогічного факультету у Всеканадській конференції українських освітян «Українська освіта в Канаді: нові реалії»

ОСВІТНІЙ ФОРУМ У КАНАДІ

Участь доцентки педагогічного факультету у

 Всеканадській конференції українських освітян

«Українська освіта в Канаді: нові реалії»

16 травня 2021 року доцентка кафедри педагогіки початкової освіти  Інна Червінська взяла участь у Всеканадській конференції українських освітян «Українська освіта в Канаді: нові реалії». Організатором заходу виступила Національна Українська Освітня Рада КУК у співпраці з Cвітовою Координаційною Виховно-Освітньою Радою (Канада).

Віртуальна конференція об’єднала понад 250 учасників з 20 країн світу. Під час роботи форуму функціонувало  5 інформаційних локацій, на яких працювало 30  доповідачів з 20 країн, поєднаних однією метою, однією місією, однією мрією – робити українську освіту ще масштабнішою, ще прогресивнішою, ще неймовірнішою та ще цікавішою для наших учнів та студентів.

На конференції  під час роботи «Всеканадських освітніх онлайн майстер-класів» доцентка Інна Червінська презентувала доповідь з елементами практичного воркшопу на тему: «Музейна педагогіка як  інструмент взаємодії закладів освіти і музеїв у сучасному соціокультурному просторі» під час якої розкрила особливості співпраці ЗЗСО і музеїв, продемонструвала форми співпраці та техніки зворотнього зв’язку між ними. Як зазначає доповідачка,  заходи такого рівня сприяють розвитку української освіти не тільки в Україні, а й у діаспорі, збагачуючи її учасників новим практичним досвідом, інноваційними ідеями, сприяють творчому розвитку та професійному зростанню. Незважаючи на різницю в часі, величезну кількість учасників, дуже насичений графік (робота конференції  тривала  понад 8 годин) було цікаво, науково, практико зорієнтовано.