Онлайн-семінар «Академічна доброчесність та її інструменти»

Комісія з питань етики та академічної доброчесності спільно з Науковою бібліотекою ПНУ в рамках занять університетської школи академічної доброчесності 21 квітня провели онлайн-семінар «Академічна доброчесність та її інструменти», в роботі якого прийняли участь викладачі кафедри, студенти спеціальності 011 “Освітні, педагогічні науки”, здобувачі третього освітньо-наукового рівня вищої освіти й викладачі-стажори ІФНМУ.

Спікери – доктор філософських наук, завідувач кафедри філософії, соціології та релігієзнавства Максим Дойчик та кандидат фізико-математичних наук Роман Дзумедзейзаступник директора Наукової бібліотеки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. – розкрили питання: Що таке «академічна доброчесність» і чому вона така важлива? У чому конкретно полягає так звана «перевірка на плагіат» наших кваліфікаційних робіт? Як уникнути можливих пасток цитування? Як правильно покликатися на використані джерела інформації?. Окрім окремих питань спікери, зокрема Роман Дзумедзей, практично продемонстрували спроби обійти систему перевірки на академічну доброчесність, копіпаст, посилання на нормативно-правову базу, розкрили проблеми платного доступу до допуску в Інтернет.

Модератором заходу виступив – професор Олег Жерноклеєвзавідувач кафедри всесвітньої історії факультету історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Протягом семінару спікери відповідали на запитання учасників.