Розширюємо освітні горизонти студентів педагогічного факультету

За ініціативи викладачів педагогічного факультету Інни Червінської та Катерини Фомін відбулася відкрита онлайн-зустріч студентів та магістрантів з колишнім студентом нашого університету Василем Юркуцем.

Василь Юркуц – амбасадор програми Education USA, здобувши освіту в Utica University USA, зараз продовжує навчання на магістерській програмі в Syracuse University, USA.

Під час зустрічі зі студентами і магістрантами Василь Юркуц поділився власним досвідом отримання американської вищої освіти, починаючи від пошуку потрібної програми, отримання студентської візи та, власне, особливостей перших місяців адаптації та культурного шоку в США. Студенти скористалися можливістю розпитати про тонкощі написання мотиваційного листа, можливостей отримати грантів на навчання та додаткову роботу в кампусі. Учасникам зустрічі було особливо цікаво почути про пріоритети Міжнародної програми Fullbright та Competitive College Club для українських студентів. Василь Юркуц наголосив, що для успішної кар’єри необхідно мати якісну освіту, добрі знання іноземних мов, володіти основами фінансового менеджменту. Також відзначив, що у США зараз є певний тренд на українство, на нашу культуру, мистецтво, традиції…Ми цікаві світові. Тому потрібно розвивати цей інтерес.

Сподіваємося, що здобувши якісну освіту, ці молоді дівчата й хлопці відновлюватимуть й розбудовуватимуть післявоєнну Україну.

Дякуємо за організацію онлайн-зустрічі доцентам кафедри англійської філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Оксані Дерев’янко та Андрієві Тронь.

Інформацію підготувала
доктор педагогічних наук, професор

Інна ЧЕРВІНСЬКА