Тренінг «Безбар’єрна школа: що це і як створити»

Тренінг «Безбар’єрна школа: що це і як створити» для представників соціально-психологічної служби закладів освіти міста Івано-Франківська та області успішно реалізований! ❤️ Тренінг відбувся у рамках діяльності Академії тьюторингу педагогічного факультету.
Питання, які розглянули, проаналізували, подискутували:
✅Безбар’єрність як соціальна норма сучасного суспільства
✅Нормативно-правове підґрунтя та механізми реалізації безбар’єрності
✅Проєкти міністерств України в напрямку пропагування та впровадження безбар’єрності в усіх сферах життєдіяльності українського суспільства
✅Зміст та основні характеристики послуги раннього втручання
✅Умови і принципи створення безбар’єрного простору закладу освіти
Окремим і дуже продуктивним аспектом тренінгу став обмін досвідом між учасниками щодо окресленої проблеми у закладах, які вони представляють, та напрацювання ефективних методів, способів і шляхів успішної реалізації усіх видів безбар’єрності у освітньому просторі.
❤️Цінність та унікальність саме цього тренінгу в його учасниках! Ними були соціальні педагоги та практичні психологи
• ЗЗСО м. Івано-Франківська (Ліцей імені Івана Пулюя Івано-Франківської міської ради, Ліцей №23 імені Романа Гурика, Івано-Франківський професійний будівельний ліцей, Івано – Франківський спортивний ліцей, Приватна школа «VS SCHOOL», Центр розвитку обдарованості «Унікум»)
• ліцеїв області (Богородчанський ліцей №2, Саджавський ліцей Богородчанської селищної ради, Хімчинський ліцей “Інтелект”)
• Коледжу електронних приладів м.Івано-Франківська
• Центру професійно-технічної освіти №1 м. Івано-Франківська
• Івано-Франківського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей
• Представники Івано-Франківської ОВА
• Викладачі та студенти 4 курсу ОП Соціальна педагогіка ПНУ імені Василя Стефаника
До слова, більшість присутніх є випускниками кафедри різних років, тому тренінг став не тільки навчальним елементом спільного професійного зростання, але і зустріччю давніх друзів, колег, партнерів, а сьогодні і роботодавців спеціальності!
Не могла не скористатися можливістю профорієнтації 😉– усі учасники отримали інформаційні буклети щодо вступу на освітні програми спеціальності 231 Соціальна робота, які вони з задоволенням погодилися передати своїм вихованцям. Тож очікуємо в лавах першокурсників учнів, які мають змогу навчатися у кращих – наших випускників, які сьогодні успішні фахівці соціально-педагогічної сфери.
Дякую усім за спільну цінну роботу, щирі емоції від приємної зустрічі та теплих спогадів про навчання! Сподіваюся на подальшу співпрацю! Вдячність деканату педагогічного факультету за підтримку і можливість проведення заходу!ч