Навчальне заняття в обласній універсальній науковій бібліотеці студентів кафедри педагогіки та освітнього менеджменту ім. Б. Ступарика

22 березня 2024 року студенти-першокурсники спеціальності «Професійна освіта. Цифрові технології» разом із викладачем – доктором філософії Тарасом Паскою в рамках вивчення курсу «Сучасні освітні технології» провели заняття в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка на тему «Цифрові технології у навчальному процесі: бібліографічний аспект».

Під час заняття відвідувачі мали змогу довідатися про функції сучасної книгозбірні, ознайомитися з специфікою роботи її структурних підрозділів, веб-сайтом, правилами запису користувачів, а також електронним каталогом, який значно спрощує самостійний пошук необхідної літератури.

Студенти ознайомилися з цікавою і корисною літературою, а саме виданнями з програмування та цифрових технологій: С. Гелловей «Велика четвірка. Прихована ДНК Amazon, Apple, Facebook і Google»; «Свобода в мережі. Як насправді працює Інтернет»; Сміт Д. «Думати, як Білл Гейтс»; Б. Карен «Стів Джобс. Людина, яка мислила по-іншому»; Генк Райнвотер Дж. «Як пасти котів: посібник для програмістів, які мають керувати іншими програмістами»; документально-біографічне видання про відомого науковця ПНУ ім. В. Стефаника «Код Федорука» та багатьма іншими.

Із особливим зацікавленням присутні переглянули відеоролик про американського економіста українського походження Артура Бернса та відеоматеріал, присвячений українському літаку АН-225 «Мрія», який було знищено на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Фахівці відділу економіко-виробничої літератури наголосили на важливості використання студентами послуг бібліотеки під час свого навчання в університеті, адже у її фондах зберігаються різноманітні книги, які не завжди вдається знайти на просторах Інтернету.