Проведення профорієнтаційної роботи у рамках проєкту “Університет для учнів” (ліцей № 19)

8 березня 2024 року, у рамках проєкту “Університет для учнів”, представники Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відвідали ліцей № 19 Івано-Франківської міської ради та провели профорієнтаційну зустріч з випускниками, а саме з учнями 9-их та 11-их класів.

Серед представників університету були: відповідальний секретар Приймальної комісії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Іван Іванович Плець, відповідальний за профорієнтаційну роботу Педагогічного факультету Олег Ярославович Довгий та доцент кафедри початкової освіти Лідія Степанівна Плетеницька.

У зустрічі взяли участь одинадцятикласники, дев’ятикласники та їх класні керівники: Карявка Іванна Михайлівна, Клебан Вікторія Володимирівна, Гнатів Андрій Ігорович, Бровчук Ярослава Степанівна.

На початку зустрічі відповідальний секретар Приймальної комісії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Іван Іванович Плець ознайомив  присутніх зі структурою університету та освітніми програмами, повідомив про величезний потенціал університету та його значний, позитивний вплив на розвиток Івано-Франківського регіону; про високі показники університету у різних рейтингах, у тому числі і деяких міжнародних; про міжнародну та грантову діяльність університету; про значну наявність державних місць в університеті; про різні стипендії найактивнішим студентам; про можливості державного фінансування для успішних контрактників, що є цьогорічною новинкою.

Ще Іван Іванович повідомив, що як тільки будуть затверджені правила прийому в університет у 2024 році, то університет надасть детальну інформацію щодо цього і запросив на онлайн-консультацію 9 березня з приводу реєстрації на НМТ-2024. 

Відповідальний за профорієнтаційну роботу Педагогічного факультету Олег Ярославович Довгий представив освітні програми Педагогічного факультету (Початкова освіта, Дошкільна освіта, Спеціальна освіта, Логопедія, Соціальна педагогіка, Соціальна робота, Професійна освіта. Цифрові технології); розповів про цікаве студентське навчання, дозвілля, індивідуальний графік та можливості працевлаштування за кожною спеціальність Педагогічного факультету.

Учні та учителі задавали багато запитань доповідачам і отримували вичерпні відповіді.

У підсумку учасники зустрічі побажали один одному мирного, щасливого майбутнього та зобов’язалися зустрітися коли будуть остаточні правила вступу 2024 року.

Сподіваємося, що учні зроблять вдалий вибір щодо здобуття вищої освіти.