Профорієнтаційна зустріч з учнями Княгиницького ліцею Рогатинської міської ради «МІЙ ВИБІР-МОЄ МАЙБУТНЄ»

Проблема вибору професії для випускників шкіл завжди була актуальною і на часі. Реалії сьогодення не стають перешкодою для праці, активного навчання і виховання молоді.

15 березня 2024 професорка кафедри початкової освіти, заступниця декана педагогічного факультету Оксана Цюняк мала нагоду поспілкуватися із директоркою Княгиницького ліцею Рогатинської міської ради Горлатою Володимирою Миколаївною та заступницею з навчальної роботи Зубанською Ольгою Стахівною. Обговорили проблеми організації освітнього процесу в умовах війни, висловили міркування щодо впровадження інноваційних технологій навчання учнів, які вміють критично мислити, ставити цілі та досягати їх, працювати в команді, спілкуватися в багатокультурному середовищі та володіти іншими сучасними вміннями.

Приємною була зустріч із учнями 8-11 класів. Школярі з цікавістю слухали інформацію про Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, який є не лише лідером серед закладів вищої освіти в регіоні, а й центром наукової думки. Присутні переглянути відеозвернення доктора політичних наук, професора, ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігоря Цепенди; дізналися про умови вступу, особливості організації освітнього процесу на педагогічному факультеті тощо. Оксана Петрівна ознайомила присутніх із освітніми програмами 012 Дошкільна освіта, 013 Початкова освіта, 231 Соціальна педагогіка, Соціальна робота, 015 Професійна освіта. Цифрові технології, презентувала фотоматеріали результатів навчально-виховної діяльності здобувачів вищої освіти, їхньої науково-дослідницької та волонтерської роботи, студентського дозвілля тощо. Сподіваємося, що отримана інформація допоможе юнацтву у виборі майбутньої професії. Разом ми здатні на великі досягнення і перемоги.

Цюняк О.П. була присутньою на відкритому занятті у 2 класі з навчального предмета «Я досліджую світ». Другокласники запросили гостей на «ранкову зустріч». З гарним настроєм розпочали урок, а також були активними на всіх етапах уроку, застосовували набуті знання на практиці, шляхом спроб і помилок успішно виконували усі творчі завдання. Вчитель вищої кваліфікаційної категорії Світлана Баланда майстерно використовувала інноваційні педагогічні технології та елементи STEM освіти, мультимедійні засоби навчання. Упродовж усього уроку панувала доброзичлива атмосфера. Заступник директора Ольга Зубанська зазначили, що урок підготовлено і проведено на високому методичному рівні. Це є підтвердженням тому, що вчителі працюють по-новому, мають багато цікавих ідей, які втілюють у життя за Концепцією НУШ. Щирим і теплим було спілкування із вчителями початкових класів Грицишин Л.Б., Цимбалістою О.М., Шпиркою О.П. Також професорка відвідала урок трудового навчання у шостому класі. Із захопленням оглянула виставку творчих робіт учнів ліцею, виконаних під керівництвом вчителя трудового навчання Грицишина П.С.

Інформацію підготувала

докторка педагогічних наук, професорка Оксана Цюняк