Навчально-практична подорож до Містечка Милосердя Святого Миколая у Крихівцях

14 березня 2024 року студенти 4 курсу  спеціальності «Початкова освіта» з доценткою кафедри початкової освіти Марією Степанівною Копчук-Кашецькою в рамках вивчення дисципліни «Методика навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами» побували у Містечку Милосердя Святого Миколая у Крихівцях, де студенти мали можливість спостерігати за практичною роботою та взаємодією з дітьми з ООП.

У занятті на практичній базі взяли участь декан педагогічного факультету Кондур Оксана Созонтівна та заступниця декана з якості освіти Кирста Наталія Романівна.

Прибувши до Містечка Милосердя, викладачі та студенти зустрілися з сестрою-монахинею Марією Кристонопільською – настоятелькою  закладу, яка привітала їх та організувала екскурсію по всій території. Під час екскурсії студенти побачили різноманітні види занять та психолого-педагогічні методи, які використовуються для навчання та розвитку дітей з ООП. Вони спостерігали за тим, як сестри-монахині  працюють з такими дітьми, використовуючи ігрові методи, інноваційні технології навчання та індивідуальний підхід до кожного учня.

Після екскурсії студенти вже безпосередньо брати участь у заняттях з дітьми, застосовуючи педагогічні технології, які сприяють розвитку таких особливих дітей.

Після заняття викладачі зі  студентам обговорили ключові моменти та важливі аспекти у роботі з дітьми з ООП, які необхідно враховувати, працюючи з цією категорією дітей.  

Після завершення  викладачі та студенти  висловили велику вдячність настоятильці сестрі-монахині Марії Кристонопільській за можливість зануритися у практичне навчання та відчути дух роботи з дітьми з ООП. Ця подорож стала незабутнім досвідом для студентів, яка допоможе їм краще зрозуміти та працювати з такими дітьми  у майбутньому.