Викладачі факультету провели профорієнтаційну роботу у рамках соціального проєкту «Професії майбутнього і мій вибір сьогодні»

Упродовж трьох днів тривали профорієнтаційні зустрічі та курси підвищення кваліфікації для педагогічних працівників на тему: «Цифрові технології у дистанційному навчанні здобувачів освіти» у рамках університетського проєкту «Професії майбутнього і мій вибір сьогодні», які організували професори Олена Будник і Тетяна Качак і доцент Тетяна Близнюк. У заходах взяли участь 28 працівників Калуського ВПУ № 7 Івано-Франківської області.

Предметом обговорення стали питання цифрової трансформації в освіті, проблеми профорієнтаційної адаптації людей різних професійних типів до умов обраного професійного середовища та зміст профорієнтаційної діяльності у закладі освіти. Професор Олена Будник ознайомила присутніх із концепцією та етапами проєкту, наголосила на важливості правильного вибору професії молодими людьми й презентувала перелік спеціальностей та напрямів, за якими здійснюють підготовку майбутніх фахівців у нашому університеті.

Педагогічні працівники ознайомилися із Smart- і 3D-технологіями та опанували нові цифрові інструменти для організації освітнього процесу, підготовки дидактичних матеріалів, оцінювання результатів навчання, методики проведення тематичних квестів з використанням ІКТ. На завершення курсів підвищення кваліфікації команда тренерів провела для учасників інтерактивний квест з практичною демонстрацією цифрових інструментів задля актуалізації нових форм роботи із здобувачами освіти.