Зустріч зі старшокласниками шкіл Моршинської ОТГ

16.11. 2021 р. на базі НВК «Середня загальноосвітня школаліцей» м. Моршин відбулася зустріч зі старшокласниками шкіл Моршинської ОТГ. Були присутні вчителі та учні НВК «Волезадеревацький ЗНЗ І – ІІІст. – ДНЗ», НВК «Лисовицька школа-ліцей», НВК «Станківський ЗНЗ І – ІІІ ст – ДНЗ». Особлива вдячність пані Левкович Тетяні Василівні – начальниці управління соціально –гуманітарної політики м. Моршин за сприяння в організації профорієнтаційної співпраці. Заступниці директора Галині Богданівні Левкович за теплі слова про місію Вчителя у сучасному світі.

Викладачки педагогічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника проф. Ольга Деркачова та доц. Соломія Ушневич презентували майбутнім абітурієнтам проєкт «Професії майбутнього в освітній діяльності: коуч, тренер, тьютер, фасилітатор, навігатор, мотиватор». На зустрічі обговорювалися питання усвідомленого підходу до вибору професії, накопичення базових та спеціальних знань, умінь, компетентностей, високого комунікативного рівня під час конкретної діяльності.

У рамках проєктної тематики доцент кафедри фахових методик і технологій початкової освіти Соломія Ушневич зорієнтувала учнів на ті особистісні якості, які будуть затребувані в майбутньому: стійкість до стресу, прагнення до перемоги, впевненість у собі, креативність, емоційна врівноваженість, відповідальність, заповзятливість, надійність, незалежність, товариськість.

Професорка кафедри теорії початкової освіти Ольга Деркачова розкрила особливості роботи вчителя, ознайомила зі світом письменницького слова, заохотила майбутніх абітурієнтів серйозніше ставитися до вибору професії.