Професорка кафедри педагогіки початкової освіти Оксана Цюняк виступила на Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю

Професорка кафедри педагогіки початкової освіти Оксана Цюняк взяла участь у V Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю «НАЦІОНАЛЬНА ОСВІТА В СТРАТЕГІЯХ СОЦІОКУЛЬТУРНОГО ВИБОРУ: ТЕОРІЯ, МЕТОДОЛОГІЯ, ПРАКТИКА», що відбулась 11 листопада 2021 року на базі КЗВО «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради.

Онлайн-конференція об’єднала провідних учених та обдаровану студентську молодь чи не з усіх регіонів нашої країни, − від Луцька до Сум і Києва, Івано-Франківська, Одеси і Херсона, Вінниці, Рівного, Хмельницька, Запоріжжя, а також представників зарубіжних закладів освіти – Болгарії, Польщі, Німеччини, Португалії, Туреччини, США.

Оксана Цюняк виступила на пленарному засіданні онлайн-конференції із доповіддю на тему «Професійна підготовка майбутніх педагогів в умовах інноваційних трансформацій сучасної освіти».

Доповідачка представила досвід професійної підготовки майбутніх педагогів у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. «Саме з позицій сьогодення закладам вищої освіти значну увагу слід приділяти підготовці компетентного, відповідального фахівця, емоційно та фізично здорового, конкурентоздатного на ринку праці, професійно готового до ефективної роботи за обраною спеціальністю на рівні світових стандартів, здатного до соціальної і професійної мобільності, до постійного професійного зростання та самовдосконалення. Навчання у закладах вищої освіти має бути цікавим, насиченим, адже сучасний світ вимагає від молоді здатності якісно та оперативно реагувати на інноваційні зміни, які відбуваються у суспільстві, бути самодостатніми, ініціативними, відповідальними громадянами, успішними людьми (професійно компетентним), навчатися протягом усього життя, активно й зацікавлено пізнавати світ, усвідомлювати цінність знань, науки, творчості, освіти й самоосвіти для життя та власної інноваційної діяльності» − зазначила Оксана Цюняк.

Відеозапис відкриття конференції та пленарного засідання доступний онлайн: https://www.youtube.com/watch?v=-0wcJLV56ko

Інформація про організацію конференції розміщена на сайті Комунальний заклад вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради. http://lpc.org.ua/2021/11/15/відбулась-v-всеукраїнська-науково-пра/