Викладачки Педагогічного факультету зустрілися з випускниками ліцею № 25 м. Івано-Франківська

28 жовтня викладачки Педагогічного факультету Соломія Ушневич та Ольга Деркачова зустрілися з випускниками ліцею № 25 м. Івано-Франківська. відбулася зустріч із випускниками цього загальноосвітнього закладу.  Проф. Ольга Деркачова та доц. Соломія Ушневич презентували майбутнім абітуріїєнтам проєкт «Професії майбутнього в освітній діяльності: коуч, тренер, тьютер, фасилітатор, навігатор, мотиватор». На зустрічі також були присутні бібліотекарі шкіл нашого міста, які обговорювали проблеми формування літературної компетентності, читацької самостійності, питання роботи з книгою.

У рамках проєктної тематики доцентка кафедри фахових методик і технологій початкової освіти Соломія Ушневич наголосила на крос-галузевій спеціалізації – йдеться про те, що спеціаліст повинен мати певний набір навичок та знань, що дасть можливість знайти роботу на перетині галузей. Зорієнтувала учнів на ті особистісні якості, які будуть затребувані в майбутньому: креативність, здатність людини створювати принципово нові ідеї, знаходити оригінальні рішення, відхилятися від традиційних схем мислення, здатність вирішувати проблеми, що виникають всередині статичних систем; системне мислення. Це вміння самостійно визначати складні задачі та вирішувати їх; мультимовність, володіння кількома іноземними мовами.

Професорка кафедри теорії початкової освіти Ольга Деркачова розкрила особливості роботи вчителя, викладача, ігромайстра, ігровикладача, ментора стартапів. Обговорила з представниками шкільних бібліотек стан сучасної художньої прози для дітей, зачитала власні твори й подарувала книги.

Також викладачки розповіли про особливості навчання на Педагогічному факультеті, можливості та перспективи.

Спілкування мотивувало випускників серйозніше підійти до вибору професії з метою реалізації творчого потенціалу й набутих знань.

Захід відбувся за сприяння директорки ліцею № 25 пані Світлани Якимів.