Вебінар про вагомість і суть уміння комунікувати у сучасному суспільстві

1 квітня 2021 з ініціативи декана педагогічного факультету Оксани Кондур та кафедри фахових методик і технологій початкової освіти відбулась зустріч-вебінар на тему “Комунікативне лідерство педагога”, у якій основним спікером виступила  Гузар Олена Володимирівна, завідувачка кафедри філологічних дисциплін початкової освіти Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка, докторантка Естонської бізнес-школи.

В онлайн-інтенсиві взяли участь понад 90 викладачів та студентів університету, що свідчить про актуальність питань, які обговорювались: вагомість і суть уміння комунікувати у сучасному суспільстві; комунікативний потенціал керівника;  особистісні характеристики, яких набуває особа  у процесі взаємодії з іншими людьми та/чи під час управлінського спілкування; ДНК колективу; егоїзм і екоїзм та ін.  Базис комунікативної компетентності спікер змоделювала у вигляді рівностороннього трикутника, у вершинах якого  – довіра, емпатія та раціональне мислення.

В обговоренні доповіді  активно взяли участь викладачі та студенти, що засвідчило зацікавленість та міжособистісну взаємодію. Взаємодія і взаєморозуміння  – це визначальні аспекти спілкування, спрямовані на реалізацію спільної діяльності, досягнення спільної мети.

На цікаві роздуми надихнула присутніх завідувачів кафедр та очільників органів студентського самоврядування теза доповідачки «справжній сучасний лідер повинен вміти розділити свій успіх на всіх» 

У ході онлайн-зустрічі обговорили також можливості майбутніх проектів співпраці між Прикарпатським національним університетом та  Тернопільським національним педагогічним університетом з метою удосконалення викладання та навчання.

Як підсумок, пані Олена Гузар побажала всім «оточувати себе людьми, які пахнуть життям».