Викладачі факультету провели серпневі вебінари для педагогів на базі центру інноваційних освітніх технологій “PNU ECOSYSTEM”

20 і 25 серпня на базі Центру інноваційних освітніх технологій “PNU EcoSystem” університету відбулися серпневі вебінари для педагогічних (науково-педагогічних працівників) з упровадження в освітній процес новітніх методик та інструментів навчання, які були організовані викладачами педагогічного факультету.

Так, доктор педагогічних наук, професор Олена Будник представила учасникам вебінару інтерактивний матеріал щодо використання QR-кодів у різних сферах життєдіяльності, зокрема в освіті; запропонувала цікаві додатки для зчитування та ґенерування статичних і динамічних QR-кодів, методи їх використання в освітньому процесі.

Вебінар “Цифрові інструменти в онлайн та офлайн навчанні” (тренер: кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Близнюк) був спрямований на ознайомлення педагогів із безкоштовними додатками (Kahoot, Mentimeter) для організації формувального чи підсумкового оцінювання учнів (студентів); а також платформою FlipGrid, що сприяє розвитку комунікативних навичок учасників з допомогою створення коротких відео.

У ході вебінару “Сучасна українська література для дітей та юнацтва: нові методики розвитку читацької культури учнів” (тренер: доктор філологічних наук, професор Тетяна Качак) здійснено цікавий огляд художніх текстів різної тематики, заакцентовано на особливостях та критеріях вибору книги для юних читачів, продемонстровано досвід упровадження авторських проєктів та інших форм популяризації дитячого читання в закладах освіти.

Кандидат педагогічних наук, доцент Інна Червінська ознайомила студентів, учителів освітніх закладів педагогів і викладачів ЗВО з використанням інноваційних медіаресурсів у професійній освітній діяльності. Проблематика вебінару “Використання інноваційних медіаресурсів в освітній діяльності педагога” спрямована на те, щоб допомогти зорієнтуватися в медійно-цифровому світі, підтримати на шляху опанування інноваційними медіатехнологіями, навчити застосовувати їх в освітньому процесі, розвивати цифрову грамотність, безпеку поведінки у мережевому середовищі.

Вебінар “Useful Apps and Tips for Teaching Students and Kids (Must-Haves)” (тренер: асистент Катерина Фомін) передбачав ознайомлення педагогів і студентів із особливостями створення інтерактивної віртуальної зустрічі вчителів та учнів, використовуючи GIF, міні-відео та аудіо-матеріали для активізації сприйняття та налагодження цифрової комунікації. Учасники збагатили свої знання про можливості креативного представлення педагогічного досвіду вчителя із застосуванням цифрових, інформаційних і медійних ресурсів.

Навчання проведено у рамках проєкту програми ЄС Еразмус + “Модернізація педагогічної вищої освіти з використання інноваційних інструментів викладання – MoPED” (№ 586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP). За відгуками учасників, спілкування онлайн має свої переваги, оскільки уможливлює активну педагогічну комунікацію та підвищення кваліфікації освітян із Херсонщини, Сумщини, Харківщини, Чернігівщини, Волині, Львівщини, Одещини, Закарпаття, Черкащини, Вінничини та інших реґіонів країни.