І Всеукраїнська науково-методична конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених в м. Луцьк

5 квітня студенти Педагогічного факультету ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені В. Стефаника” разом з заступником декана з виховної роботи Галиною Андріївною Русин відвідали м. Луцьк. Мета даної поїздки – представлення факультету. Студенти відвідали презентацію лабораторії Нової Української Школи в Педагогічному коледжі, а також провели профорієнтаційну роботу з випускниками даного закладу. У своєму виступі доцент кафедри педагогіки початкової освіти Галина Андріївна Русин розповіла студентам коледжу про навчально-виховний процес. Заступник сенатора Педагогічного факультету Наталія Котурбаш ознайомила присутніх з роботою сенату як з структурою факультету та з можливостями для майбутніх абітурієнтів. Також студентка IV курсу Мар’яна Воєводченко розповіла про свою практику в польській школі (м. Хелм).
Після цього відбулася І Всеукраїнська науково-методична конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених “Професійна підготовка майбутніх вчителів початкової школи у контексті становлення Нової української школи” в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки на базі кафедри філології та методики початкової освіти. Галина Андріївна Русин розповіла про історію нашого факультету та його заснування. Також розкрила особливості нашого факультету, а що найголовніше повідомила про співпрацю з Польськими ВУЗами, де наші студенти мають можливість отримати подвійні дипломи і пройти практику у місцевих школах. Студенти спеціальності “Початкова освіта” Мар’яна Воєводченко, Наталія Котурбаш та Христина Угорчак представили свої наукові доповіді та розробки. Також команда зі студентів ІІІ курсу “Ол інклюзів” у складі Христини Угорчак, Яни Осадчук, Ірини Лешко, Христини Панас, Ярини Макар, Наталії Котурбаш презентували концерт – представлення Педагогічного факультету, де у комічній формі показали реалії студентського життя.
Разом зі студентами Східноєвропейського університету відвідали Луцький замок та прогулялися вечірнім містом, де в неформальній обстановці обговорили всі цікаві їм питання. Обмінялися думками і майбутніми планами щодо навчально-виховного процесу, студентського самоврядування та можливостей реалізувати себе в позанавчальний час.