ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ

18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми, в зв’язку з чим на Вічевому майдані відбулася акція «Кожен постраждалий має право на допомогу».

У акції взяли участь студенти 3-4 курсів кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Педагогічного факультету ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника». Акція носила превентивний характер. Її метою було проінформувати молодь та всіх бажаючих  про проблему торгівлі людьми, її масштаби в Україні та світі.  Студенти спеціальності були залучені до проведення акції,  роздавали листівки та розповідали про проблему торгівлі людьми і безпечну міграцію, а також інформували про можливість отримання допомоги для осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

Для майбутніх соціальних педагогів та  соціальних працівників подібні заходи є надзвичайно важливими, адже вони сприяють набуттю нових знань щодо того як вберегти себе та своїх рідних від такої актуальної та болючої проблеми сьогодення – торгівлі людьми.