Зустріч з учнями ліцеїв Букачівської селищної ради

Цього разу, а саме 28 лютого 2023 року, проєкт “Університет для учнів” Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника реалізовувався за ініціативи викладачів Педагогічного факультету профорієнтаційною онлайн-зустрічю зі старшокласниками навчальних закладів Букачівської селищної ради.

Провідний фахівець Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки, Галина Михайлівна Волощук, виступила першою від Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Галина Михайлівна коротко подала основну інформацію про університет: величезний потенціал, позитивний вплив на розвиток регіону, високі показники рейтингів, підготовчі курси тощо. Також Галина Михайлівна повідомила, що як тільки будуть затверджені правила прийому в університет у 2023 році, то університет організує День відкритих дверей у офлайн та онлайн форматах і надасть детальну інформацію щодо цього.

Перейняв естафету Довгий Олег Ярославович – доцент кафедри початкової освіти Педагогічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Олег Ярославович розповів про унікальні державні та недержавні стипендіальні можливості студентів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника; про можливості навчання за програмами подвійних дипломів; про високі спортивні досягнення спортсменів університету; про міжнародне професійне стажування студентів університету за різними програмами; про оснащення багатьох приміщень університету інноваційними технологіями; про присутність в університеті усіх трьох рівнів вищої освіти; про можливість самостійного прочитання інформації з сайту університету; детально представив структуру основних підрозділів університету, освітні програми і спеціальності, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти; а також подав коротку інформацію про підрозділ університету для випускників 9-их класів – Івано-Франківський фаховий коледж та його спеціальності. Також Олег Ярославович, як доцент кафедри Початкова освіта, подав попередню інформацію про умови вступу на спеціальність Початкова освіта, а доцент цієї ж кафедри – Русин Галина Андріївна подала інформацію про цікаву навчально-виховну роботу на цій спеціальності.

Продовжила доповіді колег – доцент кафедри теорії та методики дошкільної і спеціальної освіти Скоморовська Ірина Анатоліївна. Доповідачка розповіла про перспективи навчання  за спеціальністю 012 «Дошкільна освіта», про особливості навчальної та наукової роботи студентів-дошкільників, а також про цікаві та корисні заходи, які організовують викладачі кафедри у позанавчальний час. Також Ірина Анатоліївна звернула увагу на те, що в освітньому процесі використовуються інноваційні методи навчання та різноманітні інформаційні технології, а до навчання студентів залучені директорки закладів дошкільної освіти міста, що забезпечує максимальну практичну підготовку майбутніх вихователів. Ірина Анатоліївна під час виступу  акцентувала  на діяльності, яку організовують викладачі кафедри спільно зі студентами на підтримку воїнів ЗСУ, а також на проведених майстер-класах для дітей ВПО. Студенти спеціальності 012 “Дошкільна освіта” приймають участь у навчальних тренінгах, зустрічах з відомими людьми, відвідують кінотеатри та театри.

Надалі вже освітні програми кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи презентувала доцент Комар Ірина Валеріївна. Майбутні абітурієнти отримали вичерпну інформацію про особливості та переваги навчання на ОП Соціальна педагогіка та ОП Соціальна робота. Мали можливість познайомитися з базами студентських практик, сторінками кафедри у соціальних мережах, а також з численними можливостями, створеними керівництвом і колективом університету, факультету, кафедри для розвитку конкурентоспроможної особистості та майбутнього успішного фахівця соціальної сфери.

У кінці зустрічі Галина Михайлівна Волощук подякувала усім її учасникам за увагу та начальнику  відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Букачівської селищної ради, пані Бойчук Оксані Василівні за сприяння щодо проведення цієї зустрічі.

Інформацію підготував
кандидат фізико-математичних наук, доцент
Олег ДОВГИЙ