Зустріч аспірантів спеціальності 015 Професійна освіта (за спеціалізаціями) з деканом педагогічного факультету

25 жовтня 2023 року відбулася зустріч здобувачів ступеня доктора філософії за спеціальністю 015 «Професійна освіта» (за спеціалізаціями) третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти з деканом педагогічного факультету, професоркою Оксаною Кондур.

Оксана Созонтівна привітала аспірантів із початком навчання, ознайомила із історією педагогічного факультету, структурою університету, сучасними підходами до організації науково-дослідницької діяльності. Акцентувала увагу на індивідуальній освітній траєкторії аспіранта, яка відповідно до Закону України «Про освіту»  − персональний шлях реалізації особистісного потенціалу здобувача освіти, що формується з урахуванням його здібностей, інтересів, потреб, можливостей і досвіду, ґрунтується на виборі здобувачем освіти видів, форм і темпу здобуття освіти, суб’єктів освітньої діяльності та запропонованих навчальних дисциплін і рівня їх складності, методів і засобів навчання.

 Гарант програми Оксана Цюняк надала рекомендації щодо оформлення індивідуального плану, основних документів, які регламентують підготовку здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії.

На зустрічі також обговорили завдання та пріоритети освітньо-наукової діяльності на поточний рік, терміни виконання необхідних завдань, вимоги до звітування здобувачів, освітню компоненту й науково-дослідні плани. Наголошувалося й на тісній співпраці з науковими керівниками, консультантами та експертами, стейкхолдерами, на залученні аспірантів до різноманітних професійно-навчальних програм, підвищення кваліфікації, тренінгів, стажувань, участі в науково-практичних конференціях, грантах, проєктах, науково-дослідній роботі факультету і кафедри тощо.

 Бажаємо молодим науковцям подальшого зростання, цікавих досліджень та наукових звершень!

Інформацію підготувала
доктор педагогічних наук, професор
Оксана ЦЮНЯК