Співпраця з Інститутом Педагогіки Ягеллонського університету

Завдяки угоді про наукову та культурну співпрацю з Ягеллонським університетом в Кракові (Республіка Польща), підписаній ректором проф. Ігорем Цепендою, викладачі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника мають чудову можливість налагодження міжнародних наукових контактів, підвищення професійної рівня, наукової мобільності.

З початку російського військового вторгнення на територію України викладачі та студенти кафедри шкільної педагогіки та академічної дидактики (завідувачдоктор габілітований, проф. Анна Сайдак) активно підтримують українців, займаються волонтерством. На зустрічах з польськими колегами, які відбулися у травні, доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки початкової освіти Олена Будник розповіла про реальні виклики, які стоять сьогодні перед викладачами і студентами педагогічного факультету в умовах війни. Обговорено питання проведення спільних наукових досліджень, наукових вебінарів, стажувань, публікацій тощо відповідно до угоди про співпрацю педагогічного факультету ПНУ з Інститутом Педагогіки Ягеллонського університету, а також представлено можливості Центру інноваційних освітніх технологій «PNU Ecosystem» для вирішення окреслених завдань.

Польські колеги висловили співчуття та підтримку з приводу військової ситуації, в якій опинилися українські освітяни. Сподіваємося, що добрі традиції педагогічної співпраці будуть продовжуватися і матимуть плідну перспективу.