До Міжнародного дня толерантності проведено науково-публіцистичний захід: “Толерантність починається з тебе”

До Міжнародного дня толерантності, який відзначають у світі 16 листопада, був проведений науково-публіцистичний захід: “Толерантність починається з тебе” – міждисциплінарний диспут, який підготували і провели студенти 3 курсу спеціальності “Початкова освіта” під керівництвом доктора філософських наук, професорки кафедри фахових методик і технологій початкової освіти Качмар О. В.

Ідея толерантності на перший погляд видається простою, але за видимою простотою слова “толерантність” криється складна суперечлива, а часом драматична гама суспільних відносин.

Толерантність, як суспільний феномен, є предметом дослідження різних галузей науки: філософіі, релігії, психології, педагогіки, соціології.

Гостями, які приєднались до діалогу про феномен поняття “толерантності” були о.Михайло Віхоть – голова Молодіжної комісії УКГЦ, який розкрив значення релігійної толерантності, про яку говориться у Святому письмі, професор кафедри Соціальної психології, доктор психолог.наук Пілецька Любомира Сидорівна  акцентувала на тому, що проблематика толерантності є досить актуальною для сучасної психології, оскільки розглядає механізм відношення людини до різних подій, думок, переконань, дій, які часом не збігаються з його власними позиціями. Описуючи толерантність, психологи виокремлюють тріаду компонентів: когнітивний, емоційний і поведінковий.

Педагогіка співробітництва і толерантність – це поняття, без якого неможливі будь-які перетворення в сучасній школі. Вчителька Ямницького ліцею Перчик Надія Ярославівна наголосила, що толерантність це проблема виховання, зв’язок вчитель-батьки-учні – це запорука успішної педагогічної діяльності.

Після дискусії, активного обговорення слухачів і запрошених гостей про толерантність, як людську чесноту і мистецтво жити у світі різних людей, студенти провели виховний захід, у якому розкрили всі грані толерантності.