ВИКЛАДАЧІ ФАКУЛЬТЕТУ ПРОВЕЛИ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНІ ЗУСТРІЧІ З ПЕДАГОГАМИ КАЛУЩИНИ

Спільно з громадською організацією “Асоціація керівників закладів освіти Калущини” викладачі педагогічного факультету (професори Олена Будник, Тетяна Качак, Інна Червінська і Світлана Чупахіна, а також доценти Тетяна Близнюк і Катерина Фомін) провели профорієнтаційні лекції з класними керівниками випускних класів закладів ЗЗСО Калуської ТГ.

У процесі роботи було представлено соціальний проєкт університету «Професії майбутнього і мій вибір сьогодні», окреслено суспільні виклики до вибору професії старшокласниками в умовах цифровізації освіти, висвітлено методи профорієнтаційної діагностики учнів, типи особистості та вплив особистісних характеристик та вибір професії, а також окреслили пріоритети та можливості опанування професійним фахом у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. Особливий акцент здійснено на представлення спеціальностей 012 Дошкільна освіта та 013 Початкова освіта.

Заслужений учитель України (Калуський ліцей ім. Дмитра Бахматюка) Олександр Безушко зазначив: «Я бачу, як стрімко зростає рейтинг Прикарпатського університету, підвищується рівень підготовки фахівців відповідно до сучасних суспільних вимог. Однозначно рекомендуватиму й надалі своїм учням здобувати освіту в цьому закладі».

Директор Пійлівського ліцею Іван Качак зауважив: «Проведення онлайн-консультацій профорієнтаційного спрямування викладачами Педагогічного факультету ПНУ, які ми практикували минулого року, був позитивним і дав свої результати. Цьогоріч будемо раді продовжити співпрацю у такому ж форматі. Фахові рекомендації та професійна компетентність професорсько-викладацького складу університету допомагають здобувачам середньої освіти отримати високий рівень знань і визначитися з вибором майбутньої професії».

Випускники Калуського ліцею №10 – це кращі студенти нашого університету, наголосили вчителі цього закладу. На спеціальності «Початкова освіта» сьогодні успішно навчаються Богдана Чабан, Лідія Корвацька та ін. Спілкуючись з класними керівниками випускних класів, викладачі факультету отримали запрошення долучитися до проведення заходів профорієнтаційного змісту у кожному ліцеї Калуша.