«КОЖНІ 40 СЕКУНД – ЖАХЛИВИЙ КІНЕЦЬ …»

«КОЖНІ 40 СЕКУНД – ЖАХЛИВИЙ КІНЕЦЬ …»

 

       З 7 до 11 листопада викладачі та студенти кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи провели профілактичний тиждень із запобігання суїцидальної поведінки у молодіжному середовищі.

   Згідно з ВООЗ, майже мільйон осіб щорічно вкорочують собі віку. Тобто, кожні 40 секунд у світі хтось вбиває себе. І хоч як це жахливо, серед підлітків суїцид – третя за частотою причина смерті.

    Кожні сорок шість хвилин в Україні хтось добровільно прощається з життям. На Івано-Франківщині ледь не щодня хтось намагається звести рахунки з життям. Правоохоронці зазначають, що нині кількість самогубців, порівняно з відповідним періодом минулого року, збільшилась на 40 відсотків.
Саме тому з 7 по 11 листопада викладачами та студентами кафедри соціальна педагогіка та соціальна робота Педагогічного факультету Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника проводився профілактичний тиждень  із запобігання суїцидальної поведінки у молодіжному середовищі. У рамках заходу було проведено бліц-інформування; психодіагностичне дослідження; перегляд тематичного художнього фільму  за мотивами роману Джоджо Мойєса «До зустрічі з тобою»; тренінг «Ти – цілий світ» та антиказку (як форму профілактичної роботи зі студентами молодших курсів) тощо.

Завершити хотілось би словами автора «Найкращого сценарію» (стрічка «Гра в імітацію») Грема Мур: «Будь диваком, будь інакшим!»

«…Коли мені було 16, я намагався вкоротити собі віку, бо почувався диваком, почувався інакшим, почувався чужим. А тепер я стою тут, в цю мить мені б хотілося звернутися до дівчини, що десь там відчуває себе дивачкою, відчуває, що вона інакша або що вона нікуди не вписується. Це справді так. Слово даю, це так. Так. Лишайся дивачкою, лишайся інакшою. А коли настане твоя черга, і ти стоятимеш на цій сцені, будь ласка, передай ці слова наступній людині…»