Тиждень духовної віднови

Уже стало доброю традицією на педагогічному факультеті проводити Тиждень Духовної віднови, організатором якого є кандидат педагогічних наук, доцент кафедри початкової освіти Марія Копчук-Кашецька.

З 29 по 31 квітня студенти та викладачі факультету мали нагоду долучитися до низки запланованих заходів. У перший день віднови на зустріч із молоддю завітав отець Михайло Віхоть, котрий поблагословив присутніх та побажав, щоб кожний пережив впродовж тижня справжню віднову духовного життя і наблизився до Бога. Повчальними були виступи братів-семінаристів Назарія Ткачишина та Івана Ярошка на теми «Час Великого посту − це “курс молодого бійця”, «Час оновлення: як провести ревізію душі в часі Великого Посту та піднятися на новий духовний рівень?» тощо.

Завершився тиждень Духовної Віднови Хресною дорогою моєї України. Кожна зі стацій супроводжувалася демонстрацією ікон із зображеннями страждань Ісуса Христа. На завершення отець Михайло Віхоть зазначив, що «Як колись Ісус ніс свій хрест, так Україна несе його сьогодні. З вірою у перемогу добра над злом, ми проходимо Хресною Дорогою, щоби просити у Спасителя сили вистояти у російсько-українській війні». Духовний наставник побажав, щоб і надалі проведення таких тижнів Духовної віднови наповнили серця молодих людей: вірою, добротою, милосердям та прагненням пізнати живого Христа. Усі присутні молилися за Перемогу, спокій, мир та Боже благословення для України.

Інформацію підготувала
доктор педагогічних наук, професор
Оксана Цюняк