Літературна академія з Софією Бензою

У межах вивчення дисципліни “Дитяча література та методика навчання літературного читання” 16 травня зі студентами другого курсу професорка кафедри початкової освіти Тетяна Качак провела “Літературну академію” з письменницею та випускницею Педагогічного факультету Софією Бензою.

Авторка розповіла про свій шлях у літературу, поділилася педагогічним досвідом викладання у Івано-Франківському ліцеї № 22 й змоделювала образ сучасного “трендового” вчителя. Говорили також про сюжети й героїв, міркували про можливі фінали творів, цікавилися автобіографічними аспектами й прототипами. Окремі теми оповідань збірок Софії Бензи “Назустріч собі” та “Мить після страху” (ВЦ “Академія”) викликали надто жваву дискусію.

Під час традиційного інтерактиву з читачами “Найкраще запитання автору” книжку з автографом Софії Бензи отримала Ірина Стрельченко (Грохола), яка теж є випускницею факультету.

У заході взяли участь завідувачка кафедри початкової освіти професорка Руслана Романишин та заступниця декана факультету професорка Оксана Цюняк, які наголосили на важливості проведення подібних зустрічей і взаємодії наших студентів та випускників спеціальності “Початкова освіта”.

«Літературна академія» – авторський проєкт промоції дитячого та юнацького читання, який Тетяна Качак реалізовує з 2016 року. Його учасниками були відомі письменники, бібліотекарі, громадські діячі.