Захист матеріалів пропедевтичної практики

29 травня 2024 року на педагогічному факультеті відбувся захист матеріалів «Пропедевтичної практики». Студенти 1 курсу спеціальності «Початкова освіта» з 13 травня до 27 травня проходили свою першу навчальну практику в закладах загальної середньої освіти міста Івано Франківська, зокрема, базами практик були Ліцеї 15, 25, 26 та Католицький ліцей Святого Василія Великого.

Розпочався захід вітальним словом завідувача кафедри початкової освіти Руслани Романишин, яка наголосили на важливості навчальної практики у професійній підготовці майбутніх педагогів, що водночас є і часом для самовиявлення, і першим кар’єрним кроком у майбутньому професійному становленні.

Керівник практики доцент кафедри початкової освіти Світлана Довбенко зазначила, що пропедевтична практика посідає важливе місце в системі підготовки майбутнього вчителя початкової школи. Вона є органічною складовою освітнього процесу закладу вищої освіти, забезпечуючи поєднання теоретичної підготовки студентів з педагогічних дисциплін з їхньою практичною діяльністю в початковій школі.

Студенти приємно вразили цікавими доповідями, креативними фотозвітами та мультимедійними презентаціями, поділилися враженнями від перших самостійних педагогічних кроків у шкільній практиці та зазначили, що переконані у правильності вибору своєї майбутньої професії.

На завершенні захисту заступник декана з наукової роботи Оксана Цюняк висловила подяку керівнику практики, викладачам-методистам, директорам шкіл, учителям, які безпосередньо працювали зі студентами-практикантами та працівникам відділу виробничої педагогічної практики університету. Оксана Петрівна переконана, що в умовах нової освітньої парадигми, професійна практична підготовка майбутніх учителів Нової української школи стає важливою умовою відродження не тільки освіти, але і культури, її інтеграції в європейське співтовариство.

Щиро вітаємо першокурсників з успішним захистом!!!

Інформацію підготувала

керівник практики Світлана ДОВБЕНКО