Зустріч з медійником Іваном Харуком

29 травня в межах роботи Академії тьюторінгу на педагогічному факультеті відбулася зустріч із Іваном Харуком, членом НСЖУ, кореспондентом телеканалу «Еспресо», координатором Спільноти святого Егідія в Івано-Франківську. Своє волонтерство Іван Харук та його колеги називають служінням. Ця організація в місті діє вже кілька років, допомагаючи людям у складних життєвих обставинах. Гуманітарний центр Спільноти святого Егідія допомагає також переселенцям, які рятуються від наслідків повномасштабного вторгнення рф в Україну у Прикарпатському місті.

Іван Харук презентував викладачам і студентам педагогічного факультету  авторський документальний фільм «Незабуті тіні». Досвідчений журналіст розповів про роботу над цією кінострічкою, яку приурочив зйомкам легендарного фільму «Тіні забутих предків» режисера Сергія Параджанова.  Автор наголосив на унікальності зібраних коментарів у «Незабутих тінях», фіксації подій про фільм, акторів та місцевих жителів Верховинського району, які брали участь у зйомках фільму. Варто зазначити, що документальну кінострічку показано з нагоди 100-річчя від дня народження режисера фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків», під час презентації якого в кінотеатрі «Україна» 1965-го року інтелігенція висловила свій протест проти тоталітарного режиму.

На завершення зустрічі декан факультету професорка Оксана Кондур  висловила Івану Харуку слова вдячності за унікальну роботу та можливість переглянути фільм. Присутні ділилися враженнями про переглянуту стрічку, спілкувалися з досвідченим медійником.