Науковий пікнік «Наука заради миру»

14 травня 2024 року Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника відзначає 84-ту річницю та 153 роки від дня народження патрона університету Василя Стефаника. Викладачі, аспіранти, студенти педагогічного факультету взяли участь у заходах та активно долучилися до Наукового пікніка «Наука заради миру».  

Колектив викладачів кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика разом зі студентами провели захоплюючий квест «Цифровий Стефаник», який супроводжувався трьома зупинками: трохи кодування; цифровий слід ШІ; Gamma допоможи. Ректор університету – доктор політичних наук, професор Ігор Цепенда також з приємністю долучився до гри, а саме за допомогою ШІ спробував згенерувати зображення Василя Стефаника.

До організації наукового пікніка долучилися другокурсники спеціальності 013 Початкова освіта Юлія Горин, Ілля Кочержук, Валерія Липчук, Марʼяна Бойко, Марія Сорохман, Вероніка Стельмах, Вікторія Сливка. Вони презентували низку матеріалів, які власноруч створили і використали під час виробничої (педагогічної) практики в закладах загальної середньої освіти. Однією з родзинок «пікнікового» дійства стали організація і проведення дидактичних ігор здоров’язбережувальної тематики: здобувачі вищої освіти залучали до участі у цих іграх усіх охочих. А охочих виявилося дуже багато ‒ і викладачі, і студенти, і випускники Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, і перехожі ‒ мешканці Івано-Франківська. Студенти педагогічного факультету ділилися досвідом цікавого і насиченого студентського життя з майбутніми абітурієнтами ПНУ, яких навколо локації Педагогічного факультету було чимало. Захоплюючими були наукові активності, організовані колективами кафедр теорії та методики дошкільної і спеціальної освіти та соціальної педагогіки та соціальної роботи. Цікавим було спілкування із старшокласниками ліцеїв міста Івано-Франківська, які ознайомилися з умовами вступу, специфікою професії вихователя, вчителя початкових класів, соціального педагога, програміста тощо. 

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника є місцем зустрічі талановитих людей, творчої енергії та наукових відкриттів.

З днем народження, рідний Прикарпатський університете!

Процвітай під мирним небом України!

 

Інформацію підготувала

заступник декана з наукової роботи, професор

Оксана ЦЮНЯК