Святкове дійство до Дня Матері «Жінка. Мати. Берегиня.»

Мама! Найдорожче слово в світі
Де б не був ти, що б ти не робив.
Назавжди вона твій шлях освітить
Ніжним серцем відданим тобі!

11 травня 2023 року на педагогічному факультеті під керівництвом директорки навчально-наукового центру «Педагогіки і психології вищої освіти», професорки кафедри початкової освіти Олександри Качмар організовано захід «Жінка. Мати. Берегиня.», присвячений Дню Матері.

Розпочав концертну програму словом Благословення клірик Святоуспенського собору о.Михайло Готич. Студенти другого курсу спеціальності 013 Початкова освіта у складі творчого колективу «Творчий імпульс» підготували концертно-святкове дійство. Ведучі Анастасія Андрушко та Ілля Кочержук розповіли історію виникнення свята Матері на Галичині. Олена Невінська, Діана Мельник, Наталя Кітура, Марія Фіголь декламували поезію українських поетів-класиків про Матір, Україну. Майстерне прочитання ліричної поезії прозвучало у виконанні Озарко Вероніки та Марії Кондрат. Чабан Богдана та Тетяна Синюк виконали пісні сучасних авторів. Цікавою була сценка «Снайпер» у виконанні Марії Турелик та Віолети Семчук. Захоплюючою була танцювальна постановка у виконанні Іллі Кочержука та Соломії Марчук. Шквал сміху і радості викликала сценка «Викладачі очима студентів» у ролях Діани Крайник, Тетяни Синюк, Шумило Анастасії, Валентини Ботюк та Литвин Софії.

Наймолодші учасники свята, вихованці школи англійської мови та учні Ліцею №22 Івано-Франківської міської ради подарували пісню та віршовані рядки, що додало нотки ніжності та душевності. Оригінальним було привітання від випускника педагогічного факультету спеціальності Початкова освіта 2016 року Ярослава Візновича. Родзинка свята − декламування власної поезії доцента кафедри початкової освіти Олега Довгого та ніжний вальс у виконанні викладачів у парі з професором цієї ж кафедри Петром Ковалем.

Цікавою була виставка hand-made студентських робіт доцента Ігоря Бая. Заключним акордом прозвучала  «Мелодія» Мирослава Скорика − як гімн незламності і віри у Перемогу у виконанні Ольги Гринюк (скрипка), викладачки Коломийського педагогічного коледжу, випускниці Педагогічного факультету (1999) і професорки Олександри Качмар (фортеп’яно).

Святкове дійство завершилося виконанням пісні «Рідна мати мати моя» під акомпанемент професорки Олександри Качмар.

День Матері − це день, коли ми можемо подякувати нашим матусям за усе те добре, що вони для нас зробили, за їхню любов і добротою. Не забудьте привітати своїх найрідніших матусь. Цього дня ви можете подарувати їм щастя!

Інформацію підготувала
доктор
філософських наук, професор
Олександра
КАЧМАР