Христина Ленько – призерка Всеукраїнського конкурсу есе учнівської та студентської молоді «Мій Шевченко»

29 березня оголошено результати Всеукраїнського конкурсу есе учнівської та студентської молоді  «Мій Шевченко», організованого громадською організацією «Інноваційні обрії України». Студентка 3 курсу спеціальності «Початкова освіта» Педагогічного факультету Христина Ленько відзначена Дипломом ІІ ступеня за есе «Мій Шевченко». Робота виконана під керівництвом докторки філологічних наук, професорки кафедри початкової освіти Тетяни Качак.

Метою Конкурсу є популяризація творчої спадщини Т. Г. Шевченка, актуалізація пам’яті про Кобзаря та його ролі у закладанні духовних основ української нації, утвердження морально-етичних заповідей митця як важливого чинника консолідації суспільства, національно-патріотичне виховання здобувачів середньої, професійної та вищої освіти, збереження і розвиток інтелектуального потенціалу України, підтримка і стимулювання талановитої молоді і творчої праці педагогів.

Конкурс тривав з 15 лютого до 12 березня 2023 року. На розгляд журі надійшло більше трьох тисяч робіт в чотирьох номінаціях за віковими категоріями: учні середніх класів (5-8 класи) та учні старших класів (9-11 класи), учні професійних (професійно-технічних) закладів освіти та/або фахової передвищої освіти та здобувачі вищої освіти України.

Почесно, що творча робота студентки Педагогічного факультету з-поміж двохсот есе у номінації ввійшла у двадцятку найкращих за результатами «сліпого» оцінювання членами журі за такими критеріями: відповідність темі й меті конкурсу, оригінальність, дотримання мовних норм та естетичне оформлення.

Вітаємо студентку та наукову керівницю!

Інформацію взято з
сайту кафедри початкової освіти