ДЕЛЕГАЦІЯ ПЕДАГОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ВІДВІДАЛА ШКОЛИ КАЛУСЬКОГО РАЙОНУ

ДЕЛЕГАЦІЯ ПЕДАГОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ВІДВІДАЛА ШКОЛИ КАЛУСЬКОГО РАЙОНУ

Нещодавно викладачі кафедри фахових методик і технологій початкової освіти, кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи і кафедри педагогіки початкової освіти Педагогічного факультету ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника” відвідали школи Калуського району. Зустрічі з учнями 10-11 класів проводились з метою профорієнтаційної роботи, запрошення майбутніх абітурієнтів на навчання до нашого закладу.

Завідувач кафедри фахових методик і технологій початкової освіти доктор педагогічних наук, професор Надія Луцан розповіла випускникам  шкіл про можливість здобувати освіту за напрямом «Початкова освіта», а також паралельно навчатися у Польщі. Завдяки їй студенти Педагогічного  факультету уже третій рік поспіль  навчаються за системою подвійних магістерських програм у Краківському педагогічному університеті (Республіка Польща).

Зі старшокласниками поспілкувались доценти Лідія Плетеницька, Наталія Матвєєва, Ігор Бай, Ліліана Хімчук, Любов Межиловська, Леся Височан, Тетяна Качак, Лариса Сливка, які подали інформацію про наявні спеціалізації  у межах напрямів підготовки бакалаврів «Початкова освіта» і «Дошкільна освіта», специфіку навчання на Педагогічному факультеті.  Активне обговорення викликали питання, які стосувалися вступної кампанії (терміни, перелік предметів, з яких потрібно складати ЗНО, конкурсний бал тощо),   присвоєння кваліфікації випускникам після закінчення вузу, можливості працевлаштування.

Доценти кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Галина Лемко та Оксана Ворощук  розповіли про можливість здобувати фах, навчаючись на спеціальності «Соціальна робота. Соціальна педагогіка».

До профорієнтаційної роботи долучилися й магістранти Педагогічного факультету, які  поділились із старшокласниками враженнями про цікаве студентське життя, навчання, практику у літніх таборах, у школах. Їхнє спілкування було активним  і цікавим.

Гостинно делегацію  Педагогічного факультету приймали у Пійлівській та Голинській  ЗОШ  І – ІІІ ступенів Калуського району. Окрема подяка дирекції та педагогам за цікаві й  змістовні зустрічі з майбутніми абітурієнтами.