Для студентів провели Хресну дорогу онлайн

Хресну дорогу для студентів Педагогічного факультету провели онлайн. Віртуальний захід відбувся 28 березня у межах традиційного Тижня Духовної Віднови. Ініціатором виступила кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи за підтримки деканату Педагогічного факультету. 

Хресну дорогу провів отець Йосафат Бойко, настоятель Парафії Святих Кирила і Методія, організатор численних молодіжних зустрічей, приятель та духовний наставник студентської молоді. 

За словами о. Йосафата, Хресна дорога не є усталеним богослужінням. Тут є місце для креативності. Є 14 стацій, що нагадують про моменти Страсного шляху Ісуса Христа, і вони представлені по-різному: різними типами роздумувань, цитатами зі Святого Письма, музичними творами, поклонами – так, щоб створити атмосферу молитви і духовного єднання зі Страстями Ісуса.

Отець Йосафат зазначив, що в час війни кожен задає собі запитання: «Що особисто я можу зробити, щоб настав мир в Україні?». Закликав присутніх більше молитися, бо «молитва має особливе покликання робити нас кращими; розмовляти з Богом про мій стан, про те, що є добре, що недобре, що я можу виправити, якими успіхами потішитися, у чому себе покращити, удосконалити. Ми всі повинні прагнути досконалості, особливо сьогодні».

Відправа «Хресної Дороги» надихнула присутніх своїм глибоким духовним змістом, спонукала до роздумів та розважань.

Зазначимо, що проведена онлайн Хресна дорога є авторською: тексти розважань о.Йосафат написав до 100-річчя об’явлень Богородиці у Фатімі й вони були видані у 2017-му році.

«У цей непростий для нас усіх час, – зазначила  організаторка заходу, викладачка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Наталія Сабат, – надзвичайно важливо єднатися. Сьогодні ми мали добру нагоду єднатися молитовно на Хресній дорозі».

На завершення організатори висловили вдячність Отцеві Йосафату та семінаристові Роману за проведену онлайн Хресну дорогу для студентів та викладачів.