Інтегроване заняття “Казки народів світу. Традиції дитинства”

4 березня у Центрі інноваційних освітніх технологій «PNU-Eco-System» відбулося інтегроване заняття «Казки народів світу. Традиції дитинства». Студенти ІІІ курсу спеціальності «Початкова освіта» та групи ПОА-42 педагогічного факультету, спільно з студентами-іноземцями Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, мали можливість повернутися в дитинство і ознайомитися з казками різних народів світу. На занятті було інтегровано три дисципліни: дитяча література та методика навчання літературного читання, англійська література для дітей та українська мова як іноземна. Організатори, доктор філологічних наук, професор Тетяна Качак, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Близнюк та кандидат філологічних наук, доцент Наталія Литвин, одразу зробили комфортне середовище для спілкування. Студенти педагогічного факультету розмовляли англійською мовою, щоб порозумітися з колегами, які приїхали з інших країн світу.

Заняття складалося з чотирьох етапів: знайомство, міні-лекція про особливості казок народів світу. Для виконання запропонованих завдань студенти об`єдналися у групи. Вони комунікували та створили дерево казок, яке відображало різні національності. Студенти також обговорили традиції дитинства і дійшли висновку, що дитинство чи то в Іспанії, чи в Туреччині, чи в Україні було однаковим: яскравим і емоційним.

Слухачам настільки було цікаво, що після заняття вони ще обговорили особливості навчання, інтереси та погляди на життя, розширили свій кругозір та отримали нові знайомства.