Проведення І туру Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Початкова освіта»

19 лютого на педагогічному факультеті відбувся перший тур Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Початкова освіта», у якому взяли участь 28 кращих студентів старших курсів. Відповідно до наказу ректорату № 879 від 20 рудня 2019 р. для її організації був створений оргкомітет у наступному складі:

1. Кондур О. С., доктор педагогічних наук, професор – голова оргкомітету;

2. Лазарович Н.Б., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії та методики дошкільної і спеціальної освіти – заступник голови оргкомітету;

3. Луцан Н.І., доктор педагогічних наук, професор кафедри фахових методик і технологій початкової освіти – голова журі спеціальності «Початкова освіта».

Члени журі: Романишин Р. Я.,  канд. пед. наук, доцент кафедри фахових методик і технологій початкової освіти; Максименко Н. Б., канд. пед. наук, доцент кафедри фахових методик і технологій початкової освіти; Височан Л. М., канд. пед. наук, доцент кафедри фахових методик і технологій початкової освіти; Бабельська Л.В.,  канд. пед. наук, доцент кафедри фахових методик і технологій початкової освіти; Ілійчук Л. В.,  канд. пед. наук, доцент кафедри педагогіки початкової освіти; Сливка Л. В. канд. пед. наук, доцент кафедри педагогіки початкової освіти.

З вітальним словом до учасників олімпіади звернулася голова оргкомітету олімпіади, декан педагогічного факультету професор Кондур О.С., яка зазначила важливість участі студентської молоді в олімпіадному русі і побажала учасникам перемог на усіх рівнях.

У процесі роботи студенти продемонстрували вміння виконувати завдання як тестового, так і творчого характеру, моделювати структуру уроків навчальних предметів початкової школи із використанням інноваційних  навчальних технологій.

Підсумком олімпіади стало визначення переможців:

І місце –  Федора Наталія Василівна, ПО-31
2 місце –  Стрельченко Ірина Олегівна, ПО-43; Гуцул Юлія Борисівна, ПО-31
3 місце Масник Юлія Ігорівна, ПО-12; Орищук Марія Ігорівна, ПО-31; Хайнус Анна Ярославівна, ПО-31

Високий рівень знань студентів був відзначений як в галузі педагогіки, так і окремих методик початкової освіти.  Зокрема, з

Методики навчання освітньої галузі “Математика”:

– Воєводченко Мар’яна Андріївна, ПО-11м
– Мурмило Марія Миколаївна, По-11м

Методики навчання української мови:

– Цюпа Ольга Ярославівна, ПО-11м
– Якимів Софія Андріївна, ПО-31
– Макар Ярина Романівна, ПО-42
–  Павук Марія Василівна, ПО-42
– Цібій Ірина Миколаївна, ПО-31,

Методики навчання освітньої галузі “Природознавство”:

– Котурбаш Наталія Сергіївна, ПО-42
– Мицак Анна Романіна, ПО-11м

Методики трудового навчання:

– Вепрук Іванна Іванівна, ПО-31
– Дмитришин Юлія Юріївна, ПО-12м
– Парфан Віталія Віталіївна, ПО-31
– Тяско Інна, ПО-11м

Педагогіки:

– Андрейко Мирослава Вікторівна, ПО-42
– Терещенко Ірина Богданівна, ПО-42
– Різак Тетяна Василівна, ПО-31

Кафедри фахових методик і технологій початкової освіти та педагогіки початкової освіти щиро вітають переможців олімпіади, їх викладачів і бажають їм подальших навчальних та наукових здобутків.