Підвищення цифрової та медійної грамотності

Викладачі та студенти факультету долучилися до
Дня безпечного Інтернету (Safer Internet Day) в університеті

Вже традиційно, у другий вівторок лютого світова спільнота відзначає День безпечного Інтернету (Safer Internet Day), який запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для промоції проблем безпечного та позитивного використання цифрових технологій дітьми та молоддю. Цьогорічний День безпечного Інтернету проходив під гаслом «Разом для найкращого Інтернету».

Викладачі та студенти Педагогічного факультету долучилися до цієї міжнародної акції. Модератораторками заходу, проведеного в університеті, стали доценти кафедри математики та інформатики і методики навчання Ольга Дудка та Олеся Власій.

Учасники дійства долучилися до Цифрової години (Digital Homeroom), організованої Міністерством освіти та науки України за підтримки компанії Google Україна, під час якої модератори заходу розповіли учасникам про необхідність вдосконалення цифрової компетентності усіх учасників освітнього процесу, зокрема такої її важливої складової як безпечне користування інтернетом, акцентувавши увагу присутніх на важливості формування практичних навичок протидії кіберзагрозам для освітніх закладів.

Варто зазначити, що тренінги такого рівня сприяють підвищенню інформаційної грамотності викладачів та студентів, привертають увагу освітян до дотримання правил безпечного користування Інтернетом.

Співорганізатором заходу виступив Центр інноваційних освітніх технологій “PNU Ecosystem”. Під час якого Інна Червінська (Inna Chervinska) ознайомила учасників заходу з діяльністю центру щодо використання навчальних просторів та їх цільового призначення відповідно до концепції розвитку екосистеми університету, розповіла про освітні програми підвищення кваліфікації педагогічних працівників та дидактичний потенціал цифрових технологій, медіаосвіти та медіаграмотності в контексті вивчення інноваційних курсів Міжнародного проєкту ЄС Еразмус + КА2 – Розвиток потенціалу вищої освіти, № 586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP «Модернізація педагогічної вищої освіти з використання інноваційних інструментів викладання – MoPED» студентами педагогічних спеціальностей.

По завершенні тренінгової програми всі присутні отримали сертифікати.